Rohe

Rohe juontaa nimensä eestinkielen sanasta roheline, joka tarkoittaa vihreää. Rohessa uskomme, että tulevaisuudessa kaasu virtaa vihreämmin ja tärkeä osa tuotevalikoimaamme tulevat olemaan LNG:n rinnalla uusiutuvat nesteytetyt kaasut, kuten biokaasu (LBG) ja synteettinen metaani. Rohe on kumppani, joka auttaa vähentämään päästöjä ratkaisuilla, jotka kestävät pitkälle tulevaisuuteen.

Rohe Solutions Oy

Rohe Solutions Oy on virolaisen energiayhtiö Alexelan suomalainen tytäryhtiö, joka myy maakaasua, nesteytettyä maakaasua eli LNG:tä sekä biokaasua ja niihin liittyviä palveluita. Rohe tarjoaa LNG-palveluita asiakkaan koko toimitusketjulle teollisuuden, raskaan liikenteen ja meriliikenteen tarpeisiin, myös täydellisenä ”avaimet käteen” -ratkaisuna.

Alexela ja Haminan Energia perustivat yhteisyritys Rohe Solutionsin vuonna 2018. Elokuun 2023 lopussa Alexela osti Haminan Energia Oy:n 50 %:n omistusosuuden, jonka seurauksena Rohe Solutions Oy:stä tuli Alexelan kokonaan omistama tytäryhtiö.

Rohe muodostaa yhdessä Alexelan, Haminan Energian sekä Hamina LNG:n kanssa ainutlaatuisen kaasuklusterin. Hamina LNG Oy:n Haminan satamaan rakennuttama energiaterminaali on Suomen ensimmäinen kansalliseen maakaasun siirtoverkkoon liitetty terminaali, joka mahdollistaa sekä LNG:n että uusiutuvien kaasujen varastoinnin, jalostuksen ja jakelun ympäri Suomea.

Alexela

Alexela on virolainen energiayhtiö ja vihreän siirtymän innovaattori, joka kehittää kestävää huoltoasemaverkostoa. Alexelan asiakkaat voivat tankata biometaania, LNG:tä, sähköä ja vuodesta 2024 alkaen jopa vetyä.

Yhtiön kattava energiavalikoima sisältää sähkön, LNG:n ja nestekaasun toimitukset sekä polttoaineen jakelun yli sadalle huoltoasemalle Virossa. Konserni tytäryhtiöineen palvelee asiakkaitaan Virossa, Latviassa ja Suomessa.

Alexela omistaa Virossa myös 41 palvelumyymälää. Lisäksi yhtiöllä on käynnissä myös useita uusiutuvan energian tuotanto- ja varastointihankkeita, joiden yhteenlaskettu teho on lähes 1000 megawattia. Lisäksi yhtiöllä on osaomistajuus Haminan LNG-terminaalista. Alexela työllistää yhteensä noin 480 henkilöä.

Lue lisää Alexelasta