LNG ammatti­liikenteelle

Nesteytetyn maakaasun eli LNG:n, biokaasun ja synteettisen uusiutuvan kaasun käyttö tulee lisääntymään huomattavasti ammattiliikenteessä. Rohe toimittaa liikenteen käyttöön tarvittavan LNG:n ja uusiutuvat nestemäiset kaasut. Rohe myös toteuttaa asiakkailleen ja kumppaneilleen raskaan liikenteen ja muiden kaasukäyttöisten ajoneuvojen tarpeisiin kaupalliset nesteytetyn kaasun tankkausasemat asiantuntemuksella ja valitulla palvelumallilla.

Yhdessä toisen omistajansa Alexelan kanssa Rohe tarjoaa Suomen markkinoille laajan asiantuntemuksen eri polttoaineista ja energialähteistä tieliikenteessä.

Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää!

LNG:n yleistyminen liikenteessä 2020-luvulla

Liikenteen osuus Suomen kasvihuonekaasupäästöistä on viidennes. Suomi on sitoutunut puolittamaan liikenteen päästöt vuoteen 2030 mennessä ja suurin kasvihuonekaasujen vähennyspotentiaali on tieliikenteessä. Tavoitteena on, että liikenteessä on vuonna 2030 noin 130 000 kaasukäyttöistä henkilöautoa ja noin 6200 kaasukäyttöistä raskaan kaluston ajoneuvoa, sekä vuoteen 2025 mennessä 100 kpl paineistetun kaasun tankkausasemia ja noin 40 nesteytetyn kaasun tankkausasemaa. Euroopassa LNG:tä käyttävien rekkojen määrän on arvioitu kasvavan yli 280 000 ajoneuvon tasolle vuonna 2030. Vastaavasti nestemäisen kaasun tankkausasemien määrän ennustetaan lisääntyvän 500 asemasta yli 2 000 asemaan.

Rohe toteuttaa asiakkailleen ja kumppaneilleen raskaan liikenteen tarpeisiin kaupallisen LNG:n ja paineistetun kaasun tankkausasemat asiantuntemuksella ja valitsemallasi palvelumallilla. Rohen omat suunnitteluvaiheessa olevat tankkausasemat tulevat palvelemaan ensisijaisesti raskasta liikennettä. Toteutettavat tankkausasemat tukevat siirtymää uusiutuviin polttoaineisiin ja soveltuvat myös nestemäisen biokaasun (LBG) jakeluun, sekä synteettisen uusiutuvan kaasun jakeluun. Tavoitteena on, että ensimmäiset asemat valmistuvat vuoden 2023 aikana.

Tutustu muihin palveluihimme

LNG teollisuudelle

LNG-toimitukset kaikkialle Suomeen! Toimitamme kaasun säiliöautoilla, joten yrityksesi ei ole riippuvainen kaasuputken sijainnista.

LNG-bunkrausta 100 % toimitusvarmuudella

Rohe tarjoaa meriliikenteen kiinteän ja tehokkaan bunkrausmahdollisuuden Haminan LNG-terminaalista tai autosta laivaan muissa satamissa.

Etsitkö palvelevaa ja varmaa kaasun toimittajaa?

Rohe Solutions tarjoaa kotimaisen, kilpailukykyisen ja luotettavan vaihtoehdon maakaasuhankintaasi.