Jani Hautaluoma Rohe Solutions Oy:n teknologiapäälliköksi

Kuva Rohe LNG toimitukset teollisuudelle, suojavarusteisiin pukeutuneet asiantuntijat kaasutankin ympärillä
Lisätietoja
Sanna Kokkonen,
Toimitusjohtaja
+358 40 765 2606
sanna.kokkonen@rohe.fi

“Olemme matkalla kohti 100 % ympäristöystävällistä uusiutuviin kaasuihin perustuvaa ratkaisua” – Jani Hautaluoma Rohe Solutions Oy:n teknologiapäälliköksi

Suomen kaasualan moniammattilainen ja muun muassa Kaasuautoilijat ry:n perustajana ja puheenjohtajana tunnettu Jani Hautaluoma aloitti toukokuun alussa Rohe Solutions Oy:n teknologiapäällikkönä.

– Olen aina nähnyt LNG:n ratkaisuna enemmän kuin kaasun lähteenä. LNG on tapa pakata energia hyvin varastoitavaan ja siirrettävään muotoon ennen loppukäyttöä. Ajatuksiani usein kuvaa lause ”I work with LNG until it’s completely green” – olemme matkalla kohti 100 % ympäristöystävällistä uusiutuviin kaasuihin perustuvaa ratkaisua, mutta meillä on vielä paljon tehtävää niin itse kaasuntuotannossa kuin mielikuvien luomisessa ja asenteiden muutoksessa ammatti- ja yksityiskäytössä, Jani kertoo ja taustoittaa ajatusmaailmaansa uuden siirtymän kynnyksellä

Jani Hautaluoma

Rohen tiimi kasvoi alan meritoituneella ammattilaisella

Rohella ollaan innostuneita tiimin vahvistuttua alan ehdottoman kovalla ammattilaisella.

Jani Hautaluoma siirtyi Rohelle Valmet Automationilta, jossa hän oli rakentamassa prosessiteollisuuden tuoteryhmää erityisesti kaasu- ja LNG-liiketoimintoihin liittyen. Rohella Hautaluoma vastaa ensi vaiheessa teknologiaratkaisuista, logistiikasta ja asiakasprojekteista.

Yli 15 vuoden työuransa aikana myös Gasumilla ja Neste Engineeringillä työskennellyt Hautaluoma omaa laajan ja monipuolisen kokemuksen LNG-ketjun eri vaiheista. Hän on tehnyt töitä tuotannossa, jakelussa sekä terminaalitoimintojen parissa.

– Asiakkaiden auttaminen uusissa kaasuratkaisuissa on avainasemassa aina alun projektivaiheesta elinkaaripalveluihin, joissa parhaiten onnistutaan yhdessä ammattitaitoisten kumppaneiden kanssa, Hautaluoma kertoo.

LNG:n ja uusiutuvien nesteytettyjen kaasujen sekä niihin liittyvien palveluiden kysyntä on kovassa kasvussa

Uusiutuvien nesteytettyjen kaasujen sekä niihin perustuvien ratkaisuiden kysyntä on kasvussa Suomessa. Tähän kysyntään Rohe haluaa antaa vastauksen olemalla luotettava ja joustava kumppani LNG:n ja uusiutuvien kaasujen toimituksessa maalla ja merellä.

– Kaasupohjaisilla ratkaisuilla on tulevaisuudessa tärkeä rooli teollisuuden, raskaan liikenteen sekä meriliikenteen päästöjen vähentämisessä ja huoltovarmuuden turvaamisessa, Rohen toimitusjohtaja Sanna Kokkonen kertoo ja iloitsee tiimin vahvistumisesta.

Kuva Rohe LNG toimitukset teollisuudelle, suojavarusteisiin pukeutuneet asiantuntijat kaasutankin ympärillä

Kaasualalla Rohen tavoitteena on olla merkittävä toimija ja luotettava kumppani – nyt ja tulevaisuudessa. Rohella halutaan auttaa asiakkaita vähentämään päästöjä ratkaisuilla ja palveluilla, jotka tuovat lisäarvoa ja kestävät pitkälle tulevaisuuteen.

– On hienoa, että saamme Janin Rohelle luotsaamaan ja rakentamaan teknologia, logistiikka ja asiakasprojektit -toimintoja. Janin monipuolinen asiakas- ja liiketoimintalähtöinen kokemus tukee tavoitteitamme olla Suomen kaasualan johtavia puolestapuhujia sekä ensimmäinen vaihtoehto niin maalla kuin merellä, Kokkonen kertoo.

Kaasuautoilua, älyteknologiaa ja yhdistystoimintaa

Vapaa-aikanaan Hautaluoma on perhekeskeinen ja ympäröivästä maailmasta kiinnostunut aktiivinen kansalainen.

Teknologiapäällikön vapaa-aikaan kuuluvat voimakkaasti älyteknologian hyödyntäminen urheilussa, sekä energiatuotannon ja teknologiariippumattoman lainsäädännön edistäminen.

Hautaluoma on vapaa-ajallaankin intohimoinen kaasualan puolestapuhuja, biokaasuautoilija ja toimii myös Kaasuautoilijat ry:n puheenjohtajana.

Lisätietoja:

Jani Hautaluoma
040 486 0307
jani.hautaluoma@rohe.fi

Sanna Kokkonen
040 765 2606
sanna.kokkonen@rohe.fi


Kaikki artikkelit