Logistiikan rooli LNG:n toimituksessa on merkittävä – hyvät kumppanit takaavat luotettavan toiminnan

Rohe logo

Haluatko tietää lisää?
Ota yhteyttä

Yhteistyössä: Kiitosimeon Oy & Rohe Solutions Oy

Logistiikan rooli LNG:n toimituksissa on merkittävä. LNG on logistinen kaasuratkaisu asiakkaillemme, jolloin myös yhteistyön on toimittava luotettavasti. LNG:n avulla Rohen asiakkaat monipuolistavat kaasunhankintansa ja avaavat samalla portin vihreille kaasuille.

Suomessa Rohen logistiikan pääkumppani on Kiitosimeon Oy, yksi Suomen LNG-kuljetusten pioneereja on ollut Rohen matkassa mukana yrityksen alusta asti. Rohen ja Simeonin yhteistyön keskiössä on toimivalla LNG-logistiikalla varmistaa Rohen asiakkaille huoltovarmuus ja riskien hajautus epävakaana aikana.

Vuonna 2023 maailman energiamarkkinat ovat suuressa mullistuksessa ja tämä näkyy myös Rohen ja Simeonin yhteistyössä konkreettisesti. Yhdessä tuotettavilla ratkaisuilla yhtiöt tarjoavat ratkaisuja energiahaasteiden kanssa painiville yrityksille Suomessa.

”Elämme tällä hetkellä erikoisessa maailmassa, missä energian saanti ja energialogistiikan varmistaminen ovat nousseet ykköspuheenaiheeksi viikoittain. Rohen ja Simeonin yhteistyö osuu näihin molempiin kuumiin puheenaiheisiin ja olemme yhdessä tämän aallon harjalla”, kertoo Kiitosimeon Oy:n toimitusjohtaja Pontus Stenberg.

LNG-logistiikka muodostaa virtuaalisen putkilinjan kaasuputkiston ulkopuolelle.

Virtuaalisen putkilinjan kaasunsiirron tehokkuus ja päästöttömyys on LNG-logistiikan harteilla. Rohe on vastannut tähän haasteeseen monipuolisuudella ja pitkäjänteisellä logistiikan kehityksellä yhdessä Simeonin kanssa. Rohen logistiikka koostuu isoista b-link-trailereista sekä LNG-konteista. Oman toimintansa varmistamiseksi Rohe tekee yhteistyötä myös muun muassa yhden omistajansa Alexelan kanssa.

”Rohen juuri käyttöönotetut b-linkit ovat tällä hetkellä Suomen suurimmat LNG:n maantiekuljetuksiin tarkoitetut kuljetusyhdistelmät. Yhdellä toimituksella voidaan siirtää 450 MWh kaasuenergiaa, mikä nostaa Rohen siirtotehokkuuden Suomen maanteillä uudelle tasolle. B-linkit tuovat logistiikkaan myös uusia mahdollisuuksia – koska etu ja perävaunua voi vetää myös erikseen, mahdollistaa se uusia, tehokkaita ja luovia ratkaisuja LNG:n siirtoon erilaisissa kohteissa”, kertoo Rohen teknologiapäällikkö Jani Hautaluoma.

Yhteistyön aloituksesta matka on ollut pitkä, mutta sitäkin tärkeämpi. Rohe ja Simeon ovat rakentaneet yhdessä Suomeen uutta kaasuinfrastruktuuria, mikä tulee myös tulevaisuudessa palvelemaan paremmin erilaisten organisaatioiden tarpeita.

”Yhteistyön alusta asti olemme rakentaneet yhdessä Suomeen uutta infraa, mutta samalla olemme voineet auttaa Rohea kaasun lastaus- ja purkupaikoissa sekä kalustossa, joten perusta yhteistoiminnallemme on valmis ja tukeva”, Stenberg taustoittaa.

Toistaiseksi Haminan kaasuterminaalista Simeonin logistiikkaratkaisuilla kaasua on liikkunut asiakkaille vasta vähän, mutta määrien odotetaan kasvavan huomattavasti vuoden 2023 aikana.

Asiakkaat saavat aina optimaalista palvelua, kun logistiikassa voidaan yhdistää erilaisia toimintatapoja sekä toimitaan yhdessä laajan ja luotettavan kumppaniverkoston kanssa.

Simeon kokeneena logistiikkatoimijana mahdollistaa Rohelle monipuoliset toimintamallit, jolloin LNG siirtyy asiakkaalle aina joustavasti ja varmasti. Monipuolinen ja kasvava logistiikkakokonaisuus mahdollistaa tulevaisuudessa myös uusiutuvan kaasun siirron putkiverkoston ulkopuolella.

”Olemme valmiina niin nesteytetyn biokaasun kuin synteettisen uusiutuvan LNG:n siirtoihin heti kun tuotanto skaalautuu, tällä toteutamme meidän asiakkaiden tarpeita siirtyä uusiutuvaan kaasuun pala kerrallaan”, Hautaluoma kertoo tulevaisuuden mahdollisuuksista.

LNG on uusi toimiala Suomessa – kasvukäyrä jyrkästi ylöspäin

LNG on toimialana Suomessa suhteellisen uusi ja asiantuntijoiden määrä on pieni, LNG-toimituksissa kuljettajilla on erityisen tärkeä rooli. Kuljettajan on ymmärrettävä LNG-prosessi ja se, miten cryogeeninen aine (-160°C) käyttäytyy perävaunua operoitaessa.

”Me Rohella saamme tämän osalta hyvää palvelua niin Simeonilta kuin Alexelalta. Kaikkien osapuolten asiantuntijat puhuvat samaa kieltä ja ymmärrämme aina yhdessä, millä tavalla erilaisissa tilanteissa toimitaan. Näin voimme varmistua siitä, että saamme toimittamamme LNG-pohjaisen kaasun siirtymään turvallisesti ja tehokkaasti asiakkaiden käyttöön”, Hautaluoma kiittelee yhteistyökumppaneita tähänastisesta yhteistyöstä.

Rohe arvostaa avointa kommunikaatiota, mikä toimii Simeonin kanssa erityisen hyvin – asioihin reagoidaan nopeasti, turvallisuutta parannetaan jatkuvasti ja loppuasiakkaasta pidetään aina erityistä huolta.

”Yhdessä, jatkuvasti toimintaa parantaen, kehitämme suomalaisen LNG-logistiikan maailman parhaaksi!”, Hautaluoma summaa koko Rohen puolesta.

Lisätietoja:

Jani Hautaluoma
Head of Technology
jani.hautaluoma@rohe.fi
+358404860307


Kaikki artikkelit