Rohe Solutions bunkrasi ensimmäisenä suoraan terminaalista laivaan Haminan LNG-terminaalissa

Lisätietoja
Mikko Korpinen,
Myyntipäällikkö
+358 40 184 8814
mikko.korpinen@rohe.fi

Rohe Solutionsin ensimmäinen terminal-to-ship-bunkraus suoritettiin maanantai-iltana Haminan LNG-terminaalista. Bunkraus oli ensimmäinen Haminan terminaalista tehty bunkraus ja siten myös terminaalia operoivalle terminaaliyhtiö Hamina LNG Oy:lle ensimmäinen laatuaan. Bunkraus sujui erinomaisesti ja turvallisesti mukana olleiden toimijoiden yhteistyön ansiosta. 

Bunkrauksessa traderina toimi Glander International Bunkering, jonka kanssa Rohe Solutions on jo aiemmin bunkrannut menestyksekkäästi Kokkolan satamasta truck-to-ship-menetelmällä. Bunkrauksesta Rohe Solutionsilla vastannut myyntipäällikkö Mikko Korpinen kertoo terminaalibunkrauksesta: 

”Terminaalibunkraus Haminassa on aina tehokas vaihtoehto, kun tarvitaan iso LNG-määrä kerralla.”

”Yhteistyö niin Glanderin kuin loppuasiakkaan kanssa on ollut bunkrausoperaatioissa sujuvaa. Sen ansiosta bunkraukset ovat olleet mahdollisia lyhyemmälläkin varoitusajalla – turvallisuudesta ja laadusta tinkimättä”, Korpinen kertoo viimeaikaisten operaatioiden kulusta.

Monipuolisia palveluita meriliikenteen tarpeisiin – myös Bio-LNG:tä 

”Laivojen bunkraaminen Haminan LNG-terminaalista sekä muissa satamissa suoritettavat rekkabunkraukset yhdessä mahdollistavat monipuoliset palvelut meriliikenteelle. Pystymme palvelemaan erilaisia asiakkaita ja vastaamaan joustavasti asiakkaidemme tarpeisiin”, kertoo Rohe Solutionsin toimitusjohtaja Sanna Kokkonen

Jatkumona joustavuudelle Kokkonen mainitsee myös Rohe Solutionsin jatkuvasti kehittyvän Bio-LNG-tarjonnan, joka mahdollistaa nesteytetyn biokaasun bunkraamisen niin Haminan LNG-terminaalista kuin muista satamista käsin. 

”Bio-LNG monipuolistaa palvelutarjontaamme entisestään ja auttaa jo lähitulevaisuudessa meriliikennettä päästövähennystavoitteiden saavuttamisessa”, Kokkonen summaa. 


Kaikki artikkelit