Rohe toimittaa Kainuun Voimalle Kajaaniin öljyä korvaavan LNG-ratkaisun

Lisätietoja
Mikko Korpinen,
Myyntipäällikkö
+358 40 184 8814
mikko.korpinen@rohe.fi

Rohe Solutions Oy toimittaa Kainuun Voima Oy:lle polttoöljyä korvaavan nesteytetyn maakaasun (LNG) kokonaisratkaisun avaimet käteen -mallilla. Kokonaisratkaisussa Kainuun Voiman raskaan polttoöljyn varakattila muutetaan LNG-käyttöiseksi.

”Rohe valikoitui toimittajaksi vahvan palveluasenteensa ja luottamusta herättävän kokonaisratkaisun myötä” kertoo Kainuun Voiman toimitusjohtaja Kimmo Keinänen.

Korvattavan polttoöljyn vuosienergia on arviolta noin 60 000 megawattituntia, joka vastaa 3 000 omakotitalon vuotuista energiakulutusta. Rohe toimittaa nesteytetyn maakaasun Haminaan vuoden 2021 alusta valmistuvasta LNG-terminaalista.

LNG on kustannustehokas polttoainevalinta vähentäen samalla hiilidioiksidipäästöjä noin 25% polttoöljyä korvattaessa. Lisäksi myös muut päästöt (typpi-, rikki- ja hiukkaspäästöt) vähenevät merkittävästi. Ratkaisu soveltuu sellaisenaan uusiutuvien kaasujen, kuten nesteytetyn biometaanin tai Power-to-X, käyttöön niiden tuotantokilpailukyvyn kehittyessä. Ratkaisu sisältää valmiudet myös kaasuautojen CNG- ja raskaan liikenteen LNG-tankkausratkaisulle, joka on toteutettavissa myöhemmin.  

Lisätietoja:

Rohe Solutions Oy

Mikko Korpinen
mikko.korpinen@rohe.fi

Rohe Solutions Oy on Haminan Energian ja Alexela Energian yhteisyritys, joka harjoittaa maakaasun ja LNG:n eli nesteytetyn maakaasun myyntiä. Rohe tarjoaa teollisuuden, raskaan liikenteen ja meriliikenteen tarpeisiin pohjautuvia LNG-palveluita, alkaen pelkästä LNG-toimituksesta ja ulottuen täydellisiin ”avaimet käteen” -ratkaisuihin.


Kaikki artikkelit