Rohe toimittaa Kainuun Voimalle Kajaaniin öljyä korvaavan LNG-ratkaisun

Rohe Solutions Oy toimittaa Kainuun Voima Oy:lle polttoöljyä korvaavan nesteytetyn maakaasun (LNG) kokonaisratkaisun avaimet käteen -mallilla. Kokonaisratkaisussa Kainuun Voiman raskaan polttoöljyn varakattila muutetaan LNG-käyttöiseksi.

”Rohe valikoitui toimittajaksi vahvan palveluasenteensa ja luottamusta herättävän kokonaisratkaisun myötä” kertoo Kainuun Voiman toimitusjohtaja Kimmo Keinänen.

Korvattavan polttoöljyn vuosienergia on arviolta noin 60 000 megawattituntia, joka vastaa 3 000 omakotitalon vuotuista energiakulutusta. Rohe toimittaa nesteytetyn maakaasun Haminaan vuoden 2021 alusta valmistuvasta LNG-terminaalista.

LNG on kustannustehokas polttoainevalinta vähentäen samalla hiilidioiksidipäästöjä noin 25% polttoöljyä korvattaessa. Lisäksi myös muut päästöt (typpi-, rikki- ja hiukkaspäästöt) vähenevät merkittävästi. Ratkaisu soveltuu sellaisenaan uusiutuvien kaasujen, kuten nesteytetyn biometaanin tai Power-to-X, käyttöön niiden tuotantokilpailukyvyn kehittyessä. Ratkaisu sisältää valmiudet myös kaasuautojen CNG- ja raskaan liikenteen LNG-tankkausratkaisulle, joka on toteutettavissa myöhemmin.  

Lisätietoja:

Rohe Solutions Oy Kainuun Voima Oy

Perttu Lahtinen Kimmo Keinänen
Toimitusjohtaja Toimitusjohtaja
+358407718908 +358400689280
perttu.lahtinen@rohe.fi kimmo.keinanen@kainuunvoima.fi

Kainuun Voima Oy on Kajaanin kaupungin omistama voimayhtiö. Yritys tuottaa sähköä, kaukolämpöä ja prosessihöyryä. Yhtiö pyrkii taloudelliseen nollatulokseen ja toimittaa osakkailleen mahdollisimman edullista energiaa, jota nämä voivat käyttää itse tai myydä eteenpäin omille asiakkailleen.

Rohe Solutions Oy on Haminan Energian ja Alexela Energian yhteisyritys, joka harjoittaa maakaasun ja LNG:n eli nesteytetyn maakaasun myyntiä. Rohe tarjoaa teollisuuden, raskaan liikenteen ja meriliikenteen tarpeisiin pohjautuvia LNG-palveluita, alkaen pelkästä LNG-toimituksesta ja ulottuen täydellisiin ”avaimet käteen” -ratkaisuihin.

Jaa somessa

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

LNG on silta uusiutuvaan energiaan

Päästövähennystavoitteet ovat kunnianhimoisia ja niiden saavuttaminen edellyttää, että ratkaisuja on otettava laajasti käyttöön. Yritykset tekevät lähivuosina merkittävästi investointeja vähäpäästöisiin ratkaisuihin ja panostavat vastuullisuuteen. Erityisen haastavia

Lue lisää »

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart